Αυτή η άσκηση είναι πιο ευεργετική αν υπάρχει ένα φυσικό μέρος στο οποίο δυσκολεύεστε να πάτε γιατί το νέο φυσιολογικό είναι διαφορετικό από τη δική μας εκδοχή της κανονικότητας. Για παράδειγμα, το άγχος της αναμονής εκτός καταστημάτων είναι ένα καλό παράδειγμα. Όποια και αν είναι η τοποθεσία που προκαλεί άγχος, πρέπει να είναι ένα μέρος που μπορείτε να επισκεφθείτε.
1. Αφιερώστε χρόνο γράφοντας ποιο είναι το πρόβλημα με την τοποθεσία. Κάντε την περιγραφή όσο το δυνατόν πιο ζωντανή σαν να είστε πραγματικά εκεί. να είσαι συγκεκριμένος.
2. Τώρα, βρείτε κάπου για να χαλαρώσετε γρήγορα. Καθίστε σταυροπόδι. κλείσε τα μάτια σου; να θυμάστε ότι είστε ασφαλείς και σε ένα άνετο μέρος. Το σύμπαν είναι εδώ για να σας φροντίσει.
3. Προσπαθήστε να φανταστείτε ότι βρίσκεστε τώρα στην κατάσταση όπου εμφανίστηκε το άγχος. Τοποθετήστε τον εαυτό σας στη δύσκολη κατάσταση. πώς εμφανίζεται σε εσάς; Γιατί νιώθεις έτσι; Ποια είναι τα φυσικά εμπόδια; Μπορείτε να ακούσετε ήχους; Εάν ναι, ποια είναι αυτά; Πώς σχετίζονται με την κατάσταση στην οποία βλέπετε τον εαυτό σας.
4. Προσπαθήστε να απεικονίσετε πώς θα θέλατε να είναι και να εξετάσετε την κατάσταση διαφορετικά. Φανταστείτε έναν ανεμοστρόβιλο να αλλάζει την κατάσταση και να το κάνετε όπως θα θέλατε να είναι. Τι θα περιλαμβάνει αυτό; Πώς θα ήταν πιο εύκολο για εσάς; Πώς θα μοιάζει; Υπάρχουν φυσικά εμπόδια στο δρόμο; Πώς είναι διαφορετικοί? Πώς νιώθεις; Προσπαθήστε να το κάνετε όσο πιο οπτικό γίνεται στο μυαλό σας.
5. Το συντομότερο δυνατό μετά από αυτόν τον διαλογισμό, επανεξετάστε την κατάσταση που θεωρήσατε δύσκολη. Καθώς το πλησιάζετε, φανταστείτε τον ανεμοστρόβιλο να αλλάζει το γεγονός ή το σενάριο ώστε να μοιάζει με το πώς θα θέλατε να εμφανίζεται. Κρατήστε αυτό το όραμα και τα θετικά συναισθήματα που περιλαμβάνει καθώς ολοκληρώνετε αυτήν τη δραστηριότητα. Κάθε φορά που πηγαίνετε σε αυτήν την τοποθεσία επαναλάβετε αυτό το στάδιο της άσκησης και με την πάροδο του χρόνου το άγχος πιθανότατα θα διαλυθεί καθώς το όραμά σας γίνεται πραγματικότητα και θα έχετε τον έλεγχο των δικών σας συναισθημάτων.