Εάν δεν προκαλούσε άγχος αρκετό για να έχετε έξι εβδομάδες με το παιδί σας ή τα παιδιά σας για να τα διασκεδάσετε, δεν είναι φυσιολογικές ώρες, επομένως είναι πιθανό να έχετε σχολείο στο σπίτι ή να οργανώσετε χρόνο διακοπών, το έχετε κάνει από τον Μάρτιο. Και, υπάρχει πιθανώς ένα έντονο άγχος που δεν ξέρει πότε τα παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο, και τα δικά σας γονικά συναισθήματα σχετικά με το να τους επιτρέψετε να επιστρέψουν στην τάξη. Ενώ μερικοί γονείς αισθάνονται τώρα χαρούμενοι με τη φούσκα τους με όλους στο σπίτι, καθώς οι διακοπές έξι εβδομάδων σταδιακά προχωρούν και η ιδέα της έκρηξης της φούσκας μπορεί να φαίνεται ανησυχητική. Και, καθώς ο χρόνος προχωρά αργά από την τελευταία κανονική σχολική ημέρα του Μαρτίου, πιθανώς αναρωτιέστε πώς το παιδί ή τα παιδιά σας αντιμετωπίζουν τη ζωή μακριά από τη ρουτίνα της σχολικής ημέρας. Τότε υπάρχει το επιπλέον άγχος εάν είστε κατ 'οίκον σχολείο και πρέπει να εργαστείτε. και αν προσθέσετε τις διακοπές και τις άλλες ανησυχίες, μπορεί να νιώσετε ότι τα επίπεδα άγχους σας αυξάνονται ψηλά. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα συναισθήματα μοιράζονται οι γονείς σε όλο τον κόσμο.
Είσαι εσύ? Όπως έχουμε ήδη δει, ορισμένα άτομα μπορεί να προκαλέσουν υγιείς αντιδράσεις άγχους, αλλά εάν αισθάνεστε άγχος, είναι κατανοητό. Έτσι, η πρώτη μου συμβουλή, είναι να ακολουθήσω την άσκηση αναπνοής ενός λεπτού. Απλά τοποθετήστε το χέρι σας κάτω από τον ομφαλό σας για να μπορέσετε να νιώσετε το αγόρι σας να ανέβει και να πέσει. Στη συνέχεια, εισπνεύστε και βγείτε για αρκετά δευτερόλεπτα, κρατήστε για τρία δευτερόλεπτα, αναπνέετε και σταματήστε για τρία δευτερόλεπτα. Καθώς επαναλαμβάνετε αρκετές φορές, αφήστε το Τώρα να σας καταπιούν αφήνοντας να αποσπάσουν τις ανησυχητικές ή ανήσυχες σκέψεις.
Είναι πολύ εύκολο να αφήσεις τις ανήσυχες σκέψεις να θολώσουν την πραγματικότητα, οπότε όποτε νιώθεις ότι συμβαίνει αυτό, ακολουθήστε αυτήν την Άσκηση και θα ηρεμήσετε γρήγορα. Επιπλέον, το πρόγραμμα κατ 'οίκον - σχολικής εκπαίδευσης, που περιλαμβάνεται σε αυτό το μάθημα, θα είναι διαθέσιμο για όσο διάστημα είναι απαραίτητο και σχετίζεται με το σχέδιο τρόπου ζωής μου. Αυτά μπορούν να προσαρμοστούν για τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς και προτάσεις για το πώς να το κάνετε αυτό περιλαμβάνονται στο υλικό. Όσο οι έξι εβδομάδες αφορούν τις διακοπές, μπορεί πάντα να είναι χρήσιμο να συμπεριληφθεί κάποια μικρή δομή όπως αυτή της σχολικής εκπαίδευσης στο σπίτι. Μπορεί επίσης να βοηθήσει αν ανησυχείτε για τη μεγάλη περίοδο χωρίς επίσημη εκπαίδευση. Γιατί να μην έχετε ένα διασκεδαστικό Έργο (που περιγράφεται λεπτομερώς στο χρονοδιάγραμμα κατ 'οίκον-σχολείο) και μπορεί να σχετίζεται με οποιονδήποτε τομέα σπουδών και να ενσωματώνει το Discovery Learning; Για παράδειγμα, ημερήσιες εκδρομές για να επισκεφθείτε ιστορικές τοποθεσίες ή μέρη φυσικής ομορφιάς μία φορά την εβδομάδα. Και, σε ολόκληρο το παιδί ή τα παιδιά σας θα μπορούσαν να κρατήσουν ένα ημερολόγιο για ό, τι έμαθαν, άρεσαν, δεν άρεσαν ή απολάμβαναν για την ημέρα; Αυτό είναι παρόμοιο με ένα περιοδικό διαλογισμού, και όπως θα μάθετε αργότερα στο μάθημα κάτι που οι γονείς μου με ενθάρρυναν να ολοκληρώσω όταν μεγάλωσα - υπάρχει ακόμη και ένα απόσπασμα από κάτι που έγραψα την Ηλικία 7 για να δείτε. Εάν συμπεριλαμβάνετε την ώρα του έργου, ίσως είναι χρήσιμο να ακολουθήσετε μια παρόμοια ώρα με εκείνη που περιγράφεται λεπτομερώς στο σχέδιό μου για να διασφαλιστεί μια δομή. Άλλες δραστηριότητες θα μπορούσαν να είναι η εκμάθηση μιας γλώσσας που θα ενίσχυε επίσης τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη ή την έρευνα ενός οικογενειακού δέντρου. Εάν εργάζεστε από το σπίτι και πρέπει να διαχειριστείτε την οικογένεια, ακολουθούν μερικές άλλες προτάσεις καθοδήγησης ζωής: -
Να είστε ευέλικτοι: δώστε προτεραιότητα στις ανάγκες της οικογένειάς σας και ελέγξτε το διαδικτυακό σας πρόγραμμα βαθμολογώντας τις εργασίες κατά σειρά σπουδαιότητας. Προσπαθήστε να ολοκληρώσετε αυτές που τοποθετούνται στην κορυφή της λίστας πρώτα και να προσαρμόσετε τη στάθμευση άλλων εργασιών σε αργότερα την ημέρα ή να ολοκληρώσετε την επόμενη ημέρα. Με αυτήν την ευελιξία ίσως χρειαστεί να παρακολουθείτε τα βράδια και τα σαββατοκύριακα. Ρωτήστε με αργότερα: εάν δεν μπορείτε να βρίσκεστε στην ίδια αίθουσα, πείτε για μια σημαντική κλήση συνδιάσκεψης, χρησιμοποιήστε τη στρατηγική "Ρωτήστε με αργότερα". Αυτό είναι απλά ένα σπειροειδές σημειωματάριο, με το "Ask Me Later" γραμμένο σε αυτό, που σημαίνει ότι τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να γράψουν ερωτήσεις ή σκέψεις που μπορεί να προκύψουν όταν δεν είστε εκεί. Όταν επιστρέψετε, δώστε όσο χρόνο χρειάζεται για να αντιμετωπίσετε τυχόν συζητήσεις. Μια τέτοια διαδικασία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε γενικές αρχές κατ 'οίκον - σχολική εκπαίδευση, καθώς διδάσκει τα παιδιά να είναι ανεξάρτητα. Για να το κάνετε αυτό πρέπει να εξηγήσετε τι είναι το Επείγον και τι μπορεί να σταθμεύσει μέχρι την επιστροφή σας. Πηγαίνετε με την Ημέρα: περιμένετε ημέρες να μην πάνε ομαλά σε σύγκριση με το να βρίσκεστε στο γραφείο! Χωρίς αμφιβολία, τα πράγματα θα πάνε στραβά, όπως το νεροχύτη της κουζίνας που πρέπει να ξεμπλοκαριστεί, το παιδί σας ή ένα από τα παιδιά σας έχει ένα ξέσπασμα για κάτι, πρέπει να συμπληρώσετε μια σημαντική αναφορά για εργασία και να ξεχάσετε τα μισά συστατικά για δείπνο. Λοιπόν, προσπαθήστε να μην πανικοβληθείτε! Χρησιμοποιήστε τις αναπνευστικές ικανότητες, όπως η πρόταση νωρίτερα και άλλες που εμφανίζονται σε αυτό το μάθημα. Πηγαίνετε με το μάντρα "Go with The Day" και "You Can Only Only Your Best". Υπάρχουν περισσότερες προτάσεις στο διαδικτυακό υλικό των μαθημάτων. Σημείωση: οι στρατηγικές καθοδήγησης ζωής μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων και να ενσωματώσουν μοντέλα σχεδιασμού και διατήρησης χρόνου. Ως μέρος του πτυχίου μου, σπούδασα ανάπτυξη του παιδιού, γνωρίζω εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, αλλά δεν είμαι ειδικευμένος δάσκαλος, και αυτές οι συζητήσεις σχετίζονται με την καθοδήγηση της ζωής.